Veranderingen Drenthe 200 2024

27 maart 2024

De Drenthe 200 gaat veranderen!

De Drenthe 200 is een instituut. Een loodzware, extreme en unieke mountainbikemarathon die ieder jaar unieke ervaringen en verhalen oplevert. Een evenement dat garant staat voor veel aandacht van (fiets)media en leeft onder fietsliefhebbers. En toch gaan we veranderen.

Om de flinke kosten die het organiseren van een evenement in de winter met zich meebrengt wat beter te dekken gaan we ons aanbod uitbreiden. Op die manier willen we het evenement bereikbaar maken voor meer fietsliefhebbers en de toekomst van de Drenthe 200 veilig stellen. In 2024 zijn we daarom het volgende van plan:

Keuze in afstand

De Drenthe 200 is sinds mensenheugenis 200 kilometer lang, maar vanaf de komende editie kan je ook kiezen voor een afstand van 50 kilometer en 100 kilometer. Bij deze afstanden hoef je niet in het donker te fietsen, en je hoeft nog niet in topvorm te zijn in december. We organiseren geen wedstrijd voor deze categorie, alleen een prestatietoertocht / cyclo , uiteraard inclusief tijdsregistratie en alle toeters en bellen die je gewend bent.

Trailruns voor niet-fietsers

We hebben alles al: een sfeervol start- en finishterrein, een tijdmeetsysteem, een podium en een enthousiaste speaker… Waarom zouden we dan geen trailrun organiseren? Samen met hardloopverenigingen in de buurt zetten we een aantal mooie routes uit waardoor er ook voor hardlopers een mooie uitdaging ligt!

Verplaatsing naar Norg

Roden is geweldig, maar in Norg duiken we net wat makkelijker de bossen in. Bovendien kunnen we op deze manier het parcours wat veranderen, wat ook wel eens leuk is. Verandering van spijs doet eten, immers. Daarnaast heeft Norg een gezellig dorpshart waar we graag te gast zijn!

Onderdeel van ons Enforce-klassement

Dit wist je natuurlijk al, maar de Drenthe 200 is de laatste activiteit die meetelt voor ons jaarklassement. Let wel: alleen deelname aan de 200 km-versie telt mee voor het klassement. We zullen op basis van de Drenthe 200-uitlsag dus ook het definitieve klassement opmaken en hier de prijsuitreiking organiseren.

We openen binnenkort de inschrijving (dat kondigen we natuurlijk groots aan), tot die tijd kun je nog even genieten van onze aftermovie!